Veuve D´Argent rosé brut
Super lækker fransk mousserende rosévin med masser af friskhed og behagelige bobler. God til lette retter, lyst kød, asiatisk mad, skaldyr, aperitif og til velkomstdrink.
Delikat mousserende fransk rosévin, der både egner sig til mad, på terrassen en varm sommerdag eller som velkomstdrink. Den har en flot lyserød farve og behagelige vedvarende bobler. Den er tør og frisk med en fin mineralitet over sig, og har en skøn smag af vilde bær der bliver hængende. I glasset er der en skøn duft af røde frugter og blomster. Den er frisk, sprød, velafbalanceret og elegant på samme tid.
Louis Bouillot er vinfirmaet bag denne herlige mousserende rosé. Vinen er lavet efter "Métode Traditionelle" - den traditionelle metode, hvor 2. gæringen (hvorved der dannes bobler) foregår på flasken. Druerne kommer fra både Bourgogne og Sydfrankrig. Basisvinen kommes på flaske, hvorefter 2. gæringen sættes igang og ligger "sur lie" = med bundfaldet/gærresterne i min. 9 måneder. Efter gæringen bliver vinen drejet mekanisk (Le remuage) i 3 uger, inden de døde gærceller fjernes - "Dégorgement" og dosagen tilsættes (basisvin og sukkerblanding der bestemmer sødmegraden), for at fylde flasken igen. Og så er vinen klar!
- Druesort
- Airen, gamay, grenache, pinot noir, ugni blanc (trebbiano)
- Land
- Frankrig
- Alkohol
- 12%
- Mad
- Lette retter, lyst kød, asiatisk mad, skaldyr og aperitif
- Temperatur
- 6-8 grader
- Restsukker gram/liter
- 12