Vin til gris

Vin til gris

Til de fleste retter med gris - svinekød, passer det godt med en vin, der ikke er for kraftig. Det kan både være en hvid- eller en rødvin, alt efter tilbehøret der serveres til kødet. En rødvin der er en god ledsager til svinekød, er en italiensk rødvin på sangiovese druen - enten fra Toscana eller Robicone områdetmerlot fra St. Washington, en fransk pinot noir eller en tysk rødvin på spätburgunder druen. Eller prøv en oversøisk rødvin på pinot noir druen. Her er et godt bud en californisk pinot noir. En hvidvin der passer rigtig godt til svinekød generelt, er en østrigsk hvidvin på enten riesling eller grüner veltliner druen eller en tysk eller fransk på riesling druen.

Du kan også vælge mellemvejen og drikke rosévin. Prøv en østrigsk rosévin, der er fuld af friskhed og bærsmag.

Skal kødet på grillen?

Udover at tilbehøret kan ændre hvilken vin der passer til kødet, kan selve tilberedningen af kødet også drille lidt mht. vinvalget. Hvis kødet er barbecuemarineret og skal en tur på grillen, vil det kræve en kraftigere vin, der kan hamle op med den smagfulde marinade. Her vil en californisk rødvin på zinfandel druen eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien passe perfekt.Eller prøv denne cabernet sauvignon fra St. Washington.

Der er også hvidvine, der kan stå op mod den kraftige barbecue smag. Dette er de oversøiske hvidvine på chardonnay druen - prøv med en californisk eller Australsk. Et lidt mere modigt og spændende valg, er en fransk, krydret og aromatisk hvidvin på gewurztraminer druen.

Product added to compare.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse. Formålet er at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring, så du får det indhold, der er mest relevant for dig. Vi anvender både egne cookies og cookies fra tredjepart. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis vi skal stoppe med at dele cookies med dig. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.