Vin til laks

Vin til laks

Laks kan tilberedes på rigtig mange måder, hvilket giver forskellige vin muligheder. Laks er en fed fisk og kræver derfor en vin med god syre, der skal kunne skære igennem fedmen.

Vin til fersk laks

Hvis der tages udgangspunkt i den ferske laks, der enten er ovnbagt eller dampet, vil en hvidvin med syre og fylde passe godt. Det absolut bedste valg er en klassisk hvid Bourgogne. Det kan både være en skøn, elegant vin fra Chablis eller en mere prisvenlig bourgogne - begge på chardonnay druen. Når vi er i det franske, vil en Champagne også være en god ledsager til laksen. En oversøisk californisk chardonnay vil også fungere godt.

Vin til stegt laks

Til stegt laks, der med stegningen får en kraftig og ristet smag, vil en god vin ledsager være en fadlagret hvidvin på chardonnay druen. Et godt valg vil være en oversøisk fra Australien.

Vin til grillet laks

Til grillet laks, der efter en tur på grillen får en endnu mere ristet og kraftig smag, skal der en mere sødmefuld og kraftig vin til. Vinvalget kan være en tysk riesling, fransk riesling eller en øversøisk sauvignon blanc fra New Zealand. Til grillet laks, er der et par rødvine der godt kan passe til. En californisk zinfandel eller chilensk merlot vil begge fungere til retten.

Vin til røget laks

Til røget laks passer det godt med en forholdsvis sødmefuld vin. Her vil et godt valg være en tysk riesling eller prøv med en hvid portvin, som skal drikkes afkølet til laksen.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.