Vin til vildt

Vin til vildt

Der er flere muligheder, når det kommer til hvilken vin der passer til vildt. Der er meget stor forskel på vildt - både når det kommer til smag, kødets farve og konsistens. Betegnelsen "vildt" dækker over forskellge typer af kød. Fælles for typerne er, at de alle kommer fra vilde dyr, der enten har fjer eller pels. Vildt kød kan være lyst som fra en fasan og mørkt fra en hare eller et rådyr. Fælles for vildt smagen er, at den er kraftig, intens med en sødlig tone.

Helt generelt

Generelt kan man huske på, at vinvalget bør styres af kødets farve. Her er nogle forslag til rødvine, der passer til de forskellige "kød farver".

Vin til lyst fuglevildt

Til det lyse fuglevildt passer det med en fransk vin på pinot noir druen. En fransk pinot noir er i det hele taget en klassisk vildt vin. Hvis hvidvin foretrækkes, vil et godt valg være en fransk hvid bourgogne eller en vin på pinot gris druen - enten tysk eller fransk. Hvis det er lidt mørkere kød som fra en gråand, der ofte serveres med sødligt tilbehør, vil det passe godt med en lidt sødere vin med højere alkoholprocent. Her er det oplagte valg en italiensk amarone. Hvis tilbehøret er mere fyldigt i smagen, vil en italiensk barolo eller fransk Pomerol, begge være gode vin ledsagere.

Vin til mørkt vildt kød

Til det mørkere vildt kød, er en fyldig og sødere vin passende. Amaronen passser godt hertil eller en australsk shiraz. Skal der serveres waldorfsalat til kødet, vil en italiensk ripasso eller en sangiovese derimod være god.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.