Vin til risotto

Vin til risotto

Der er flere muligheder, når det kommer til hvilken vin der passer til risotto. Risotto kan laves i et hav af variationer, da man kan tilsætte forskelligt fyld i grundopskriften.

Hvis vi ser bort fra fyldet, indeholder en helt plain risotto hvidvin og parmesan ost. Vinen tilfører retten syre, hvilket kræver en syrerig vin. Parmesan ost fungerer også bedst sammen med en syreholdig vin. Det bedste valg er derfor at servere en syreholdig hvidvin til den cremede og let syrlige risotto.

Hvidvin til risotto

En hvidvin der vil passe godt til retten, der både har syre og er fyldig, er en vin på chardonnay druen. Det kan både være en fransk bourgogne,  en chardonnay fra CalifornienAustralien eller Chile. Et andet godt valg er en tysk grauburgunder (pinot gris), italiensk pinot grigio eller fransk pinot gris, da de også både har fylde og syre. Disse forslag vil desuden passe godt hvis der er skaldyr som fyld i risottoen.

Rødvin til risotto

Rødvin til risotto er svært på grund af syren i retten. Hvis det skal være, bør det være en yngre syre- og frugtpræget vin. Her vil det passe godt med en italiensk vin på nebbiolo druen, hvilket kan være en Barolo vin eller prøv en vin på sangiovese druen, hvor toppen er Brunello di Montalcino. Hvis der er svampe fyld i risottoen giver det lidt andre rødvins muligheder. Det oplagte valg til en svampe ledsager en en fransk rødvin på pinot noir druen eller igen en italiensk Barolo.

Becker-Landgraf, Grauburgunder

2 Anmeldelser
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
På lager
119,00 kr.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.