Vin til risotto

Vin til risotto

Der er flere muligheder, når det kommer til hvilken vin der passer til risotto. Risotto kan laves i et hav af variationer, da man kan tilsætte forskelligt fyld i grundopskriften.

Hvis vi ser bort fra fyldet, indeholder en helt plain risotto hvidvin og parmesan ost. Vinen tilfører retten syre, hvilket kræver en syrerig vin. Parmesan ost fungerer også bedst sammen med en syreholdig vin. Det bedste valg er derfor at servere en syreholdig hvidvin til den cremede og let syrlige risotto.

Hvidvin til risotto

En hvidvin der vil passe godt til retten, der både har syre og er fyldig, er en vin på chardonnay druen. Det kan både være en fransk bourgogne,  en chardonnay fra CalifornienAustralien eller Chile. Et andet godt valg er en tysk grauburgunder (pinot gris) eller fransk pinot gris, da de også både har fylde og syre. Disse forslag vil desuden passe godt hvis der er skaldyr som fyld i risottoen.

Vores favorit? Skal vi anbefale kun én hvidvin til risotto, er det den tyske grauburgunder.

Rødvin til risotto

Rødvin til risotto er svært på grund af syren i retten. Hvis det skal være, bør det være en yngre syre- og frugtpræget vin. Her vil det passe godt med en italiensk vin på nebbiolo druen, hvilket kan være en Barolo vin eller prøv en vin på sangiovese druen, hvor toppen er Brunello di Montalcino. Hvis der er svampe fyld i risottoen giver det lidt andre rødvins muligheder. Det oplagte valg til en svampe ledsager en en fransk rødvin på pinot noir druen eller igen en italiensk Barolo.

Vores favorit? Skal vi anbefale kun én rødvin til risotto, er det den italienske Barolo.

Aktive filtre

Albert Ponnelle, Signature...
Tilgængelig
Hvidvin

Albert Ponnelle, Signature Blanc

0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let, frisk og behagelig hvidvin fra Bourgogne på druen chardonnay. God til fisk, skaldyrsalat, lyst fjerkræ, milde oste og pastaretter
Becker-Landgraf, Grauburgunder
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauburgunder

0 Review(s) 
2 Anmeldelser
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
Carlo Revello Barolo
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Carlo Revello Barolo

10837
0 Review(s) 
299,00 kr.
Intens italiensk barolo rødvin på druen nebbiolo. God til rødt kød, entrecote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce
Domaine Fagot Monthelie Rouge
  • Ny
Tilgængelig
Rødvin

Domaine Fagot Monthelie Rouge

21228
0 Review(s) 
269,00 kr.
Intens og fløjsblød fransk rødvin på pinot noir druen. Den er god til fuglevildt, gris, kraftige retter med kylling, fjerkræ, kalv, risotto og dyrekølle
One Chain, Chardonnay
Tilgængelig
Hvidvin

One Chain, Chardonnay

12883
0 Review(s) 
109,00 kr.
Frisk og fyldig australsk hvidvin lavet på chardonnay druen. God til fisk, hummer, grillet skaldyr, lyst kød, salater og ceviche.
Pietranera, Brunello di...
Tilgængelig
Rødvin

Pietranera, Brunello di Montalcino

12999
0 Review(s) 
299,00 kr.
Italiensk Elite-Brunello rødvin på sangiovese druen. God til gris, gryderetter, pastaretter, risotto, svampe-retter og vildt. Anmelderne er begejstrede.
Smoking Loon - Steelbird...
Tilgængelig
Californisk hvidvin

Smoking Loon - Steelbird Chardonnay

13562
0 Review(s) 
139,00 kr.
Frisk og smagfuld californisk hvidvin på chardonnay druen. Den er god til fisk, grillet skaldyr, krydret mad, kylling, kalv, oste, salater og vegetariske retter. Anmelderne giver den ★★★★★.
Terre Forti Sangiovese...
Tilgængelig
Rødvin

Terre Forti Sangiovese Rubicone

21310
0 Review(s) 
89,00 kr.
Italiensk let-drikkelig rødvin på sangiovese druen. God til oksekød, kalvekød, svinekød, vildt, klassiske italienske retter, moden og hård ost og fjerkræ.
Vistamar, Brisa Chardonnay
Tilgængelig
Chilensk hvidvin

Vistamar, Brisa Chardonnay

15939
0 Review(s) 
89,00 kr.
Fyldig og cremet chilensk hvidvin lavet på chardonnay druen. God til fisk, lette forretter og skaldyr.
Zinck, Pinot Gris
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Pinot Gris

15948
0 Review(s) 
149,00 kr.
Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.