GM Alma, Alta Langa DOCG, Bio
På lager
299,00 kr.
Inkl. moms
Levering 1-3 dage
Italiensk mousserende vin på chardonnay og pinot noir druerne. God til fisk, skaldyr, asparges, artiskok, forretter, risotto og ost.
Italiensk mousserende vin, der er fremstillet på den traditionelle metode med 2. gæring på flaske. Den har en flot let gylden farve og dufte af tørret frugt, mineralitet, honning og nødder. Smagen er cremet med citrus noter, toast og har fine, behagelige og vedvarende bobler.
Vinstokkene er plantet på marker, der ligger i 530-560 meters højde. Området hedder Alta Langa og for at producere mousserende vin der, skal producenten godkendes efter meget høje krav og under striks kontrol.
Druerne er håndplukkede og presses let når de lander i vineriet. Fermenteringen foregår i temperatur kontrollerede tanke i 28 dage. 2. gæringen varer 60 dage i flasken og ligger herefter "sur lie" = på gærresterne i hele 40 måneder. Det er denne proces der giver kompleksitet og dybde, hvilket er det samme der gør sig gældende for Champagne. Jo længere tid sur lie, jo mere kompleks en vin (alt andet lige).
GM - Giribaldi huset
En mindre, men meget dygtig producent fra den populære Piemonte region. Rødderne går helt tilbage til 1886 hvor John Giribaldi startede vingården op i Rodello – lige uden for den populære ferieby Alba. Det er nu 4. generation der driver vingården og deres nu 18 HA vinmarker. Hele familien er med i arbejdet, hvor hver person har en vigtig rolle lige fra arbejdet i marken, i kælderen og til det administrative på kontoret.
Husets sortiment dækker over en række af forskellige vine lavet på de lokale druer dolcetto, barbera, nebbiolo, og arneis. De dyrker dog også internationale druer. Top vinene fra Barolo er anerkendt i mange lande.
Giribaldi var nogle af de første til at gå over til økologisk vinproduktion, og processen startede tilbage i 2001, og siden 2004 har de været økologisk certificeret.
- Årgang
- 2019
- Druesort
- Chardonnay (60%) og pinot noir (40%)
- Land
- Italien
- Alkohol
- 12,5%
- Mad
- Fisk, skaldyr, asparges, artiskok, forretter, risotto og ost
- Temperatur
- 8-10 grader
- Restsukker gram/liter
- 6 gram
Ingen anmeldelser