Mørbrad er meget magert kød med en mild smag. Det er kød der har en tendens til at kan blive lidt tørt. Når der skal vælges vin, bør det derfor være en vintype i den lette og mere frugtprægede ende. Vinen må ikke overdøve kødet ved at være for kraftig og må heller ikke være tør.
Vine der vil passe kan både være hvide og røde. Der vil være forskel på hvilke vine der passer, afhængig af det tilbehør der serveres til. Vi tager i vores anbefaling udgangspunkt i den ferske udgave.
Rødvin til svinemørbrad
Rødvine der vil passe til dette milde og magre kød bør være lette, frugtige og med behersket garvesyre. Prøv en rødvin på pinot noir - en tysk, en oversøisk californisk, en italiensk eller en fransk Côtes Du Rhône eller en italiensk Brunello eller ripasso.
Hvidvin til svinemørbrad
Hvidvine der vil passe til kødet er frugtige vine på riesling druen - hvilket både kan være en tysk, østrigsk eller fransk variant. Eller prøv en vin på pinot gris druen - enten en tysk eller fransk.
Hvis mørbraden skal en tur på grillen, giver det helt andre vin muligheder. Se vores anbefalinger på vin til grill siden. Vi anbefaler også vine der generelt passer til gris/svinekød her.