Der er mange der serverer skinke med melon som forret eller appetitvækker. Der bruges typisk en lufttørret og saltet skinke (f.eks. parmaskinke). Det salte og søde passer godt med en vin med friskhed og frugtsødme. Hvidvin og rosévin er det absolut bedste match.
Hvidvin til melon og skinke
Hvidvinen der vil passe godt til retten, er en frugtig vin med frugtsødme. Den skal ikke være for kraftig, da den så vil overdøve smagene. Prøv en østrigsk vin på grüner veltliner druen eller en tysk grauburgunder (pinot gris), der begge har den passende saftighed, friskhed og sødme.
Rosévin til melon og skinke
Rosévin vil også passe godt til denne ret. Prøv en østrigsk rosévin på zweigelt druen. Denne prisvindende vin har en rigtig god balance mellem det friske og den frugtige bærsmag med en tilpas frugtsødme. Den er også god at starte med, inden retten serveres. Den er simpelthen indbegrebet af en læskende skøn rosé!