Det mexicanske køkken byder på et væld af dufte og smage og er kendt for intense og varierende smage og farverige dekorationer. I mexicanske retter indgår der et hav af krydderier som spidskommen, koriander, chili, kanel og kakao/chokolde. Derudover indeholder retterne typisk løg, hvidløg og jajapeñoer, der sammen med krydderierne tilfører masser af smag. Detter gælder uanset om det er klassiske mexicanske retter eller amerikansk inspireret tex-mex.
Hvidvin til mexicansk mad
Hvis der skal drikkes hvidvin til retten, går de krydrede mexicanske retter bedst i spænd med en aromatisk vin med en anelse sødme. Dette kan være en vin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand, en østrigsk grüner veltliner, østrigsk riesling eller en tysk riesling.
Rødvin til mexicansk mad
Rødvine der vil fungere med retterne, bør være frugtige med bløde tanniner. Her vil en chilensk vin på carmenère druen eller en kølig fransk Beaujolais begge være gode ledsagere.