Vin til parmaskinke

Vin til parmaskinke

Parmaskinke er lufttørret og saltet og sjældent røget. Vine der vil passe dertil, skal derfor kunne harmonere med den meget saltede smag. Hermed er tørre, garvesyredominerede rødvine udelukket, da de vil komme til at smage metallisk i forhold til retten. Vine der fungerer med skinken, skal have noget friskhed over sig med lidt frugtsødme. Der er mange, der serverer parmaskinke sammen med melon, da den salte skinke passer godt med den søde melon. Det er vel nærmest blevet en klassiker!

Hvidvin, rosévin eller rødvin til parmaskinke?

Der er forskellige vinmuligheder til parmaskinke. Faktisk kan der findes både hvidvine, rosévine og rødvine der vil passe til retten. Hvidvine og rosévine er dog det sikreste valg. Der er forskel på om skinken er en italiensk parmaskinke eller en spansk serrano-skinke. Den italienske version er lidt mildere og knap så saltet som den spanske.

Til den italienske parmaskinke vil det passe godt med en saftig og frugtig hvidvin der ikke er for kraftig. Prøv en tysk grauburgunder (pinot gris), en østrigsk grüner veltliner eller en østrigsk rosévin på zweigelt druen.

Tiil den spanske serrano-skinke, må vinen godt være lidt kraftigere. Prøv en spansk rosévin, en spansk hvidvin eller spring ud i noget helt andet og prøv en fino sherry.

Hvis du foretrækker at drikke rødvin, bør den være let og frugtfuld. Her vil en fransk beaujolais eller en lidt mere prisvenlig fransk rødvin på en blanding af gamay og pinot noir druerne begge passe godt.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.