Dyreryg har som vildt kød generelt, en tydelig aroma af skovbund, noget animalsk og en sødlig tone. De vine der passer til dyreryg, må meget gerne have lidt alder, fylde og gerne en anelse sødme over sig. De helt tørre vine, egner sig derfor ikke. Til denne slags vildt kød, anbefaler vi rødvin.
Rødvin til dyreryg
Rødvinene der passer godt til dyreryg, er vine med god fylde, for at matche de kraftige og animalske toner i kødet. Her vil oversøiske vine på shiraz druen passe godt. Prøv en australsk eller en fra St. Washington, der begge har tilpas fylde og "animalskhed" over sig. Eller prøv en cabernet sauvignon fra St. Washington, der også vil være et godt match.
Andre forslag: fransk bourgogne på pinot noir, Chateauneuf du Pape eller en italiensk nebbiolo - enten fra kommunen Lange eller fra Barolo. Hvis der serveres sødligt tilbehør til kødet, vil det passe godt med en spansk cuvée, en østrigsk rødvin eller en italiensk amarone.
Læs også mere generelt om vin til vildt her.