Vin til sild

Vin til sild

Det kan være en udfordring at matche sild og vin. Silden er en fisk med en grov og rustik smag, som ikke umiddelbart er oplagt at parre med vin. Men det kan lade sig gøre. I forhold til vinvalget, er der forskel på hvilken udgave af sild der skal serveres - om den er marineret, stegt eller røget.

Vin til marineret sild

Marinert sild har serveres typisk sammen med noget tilbehør. Tilbehøret er ofte karrysalat eller den mere klassiske udgave med kapers og rå løg. I begge tilfælde vil det passe godt med en tør, fyldig og syrerig hvidvin med lidt sødme. Her vil en tysk riesling, være det absolut bedste valg. Eller prøv et noget anderledes match med en spansk fino sherry, der vil passe godt til den eddikemarinerede sild

Vin til stegt sild

Stegt sild har en mere kraftig smag, hvilket kræver en fyldig hvidvin med lidt sødme og forholdsvis høj alkoholprocent. Sagt med andre ord, må vinen gerne have noget power. Igen er en hvidvin på riesling druen et godt valg. Dette kan både være en fransk og en tysk af slagsen. En fino sherry vi også passe til denne ret.

Vin til røget sild

Røget sild kræver en vin med mere sødme, da vinen nemt kan komme til at smage metallisk sammen med den røgede smag. Her vil det passe godt med en afbalanceret vin på pinot gris druen med masser af saftighed - enten en tysk eller fransk udgave.

Er du vild med fisk? Se vores generellt vin anbefalinger under vin til fisk og skaldyr her.

Aktive filtre

Becker-Landgraf, Grauburgunder
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauburgunder

0 Review(s) 
2 Anmeldelser
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
Becker-Landgraf, Riesling...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Riesling Trocken

0 Review(s) 
1 Anmeldelser
119,00 kr.
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
La Gitana, Manzanilla
Tilgængelig
Sherry

La Gitana, Manzanilla

11642
0 Review(s) 
139,00 kr.
Skøn og anmelderrost sherry fra det sydspanske område Jerez, lavet på druen palomino fino. Den er god til fiskeretter, tapas, suppe, østers og skaldyr.
Nik Weis, Urban Riesling
Tilgængelig
Tysk hvidvin

Nik Weis, Urban Riesling

14734
0 Review(s) 
129,00 kr.
Ultraharmonisk og smagfuld tysk hvidvin på riesling druen. God til sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.
Zinck, Pinot Gris
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Pinot Gris

15948
0 Review(s) 
149,00 kr.
Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.