Sherry

Sherry er en forstærket vin, hvilket vil sige at der er tale om en vin tilsat spiritus. Den kommer fra Andalusien i det sydlige Spanien. Der findes flere typer sherry lige fra den helt tørre, hvide vin til den meget søde, mørke vin. Der må bruges 3 druetyper til sherry produktion: palomino, pedro ximenz og moscatel. Der er to hovedtyper af sherry: fino og oloroso.

Sherry til mad

Sherry er en overset og super god madvin. Det er de tørre fino-sherryer der egner sig godt til mad. Fino´en er meget lys i farven - kan endda have et grønligt skær. Den er tør og er langt fra hvad mange måske forbinder med sherry: en brun, sød "farmor-sherry". Denne type, har nok skræmt mange væk! Sådan er det heldigvis ikke mere. Sherry skal drikkes iskold og af vinglas. Prøv en sherry til fiskeretter, tapas, suppe og skaldyr - og bliv positiv overrasket!

Aktive filtre

La Gitana, Manzanilla
Tilgængelig
Sherry

La Gitana, Manzanilla

11642
0 Review(s) 
139,00 kr.
Skøn og anmelderrost sherry fra det sydspanske område Jerez, lavet på druen palomino fino. Den er god til fiskeretter, tapas, suppe, østers og skaldyr.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.