Helt overordnet passer rødvin bedst til entrecôte og oksekød generelt. Når det er slået fast, vil valget af rødvin komme an på hvilket tilbehør der serveres sammen med kødet.
Hvilken rødvin til entrecôte?
Et lækkert stykke entrecote har en fedtkant, hvilket vil kræve en vin med en forholdsvis høj alkoholprocent, tanniner og syre. Prøv med en italiensk Barolo eller primitivo, der begge vil være et godt valg. Jo mere fedt der er på bøffen, jo mere alkohol skal der være i vinen. Eller prøv med en denne østrigske Cuvée - på zweigelt, cabernet sauvignon og merlot druerne, en fransk Chateauneuf du Pape eller en spansk cuvée.
Bearnaise sauce?
Til en god entrecôte, vælger mange at servere bearnaise sauce til. Dette gør vinvalget lidt anderledes, idet der i denne sauce bl.a. er æggeblomme og eddike, hvilket kræver en vin med en lidt mere sursød balance. Vi vil her foreslå at prøve en en chilensk rødvin på carmenera druen eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien.