Antiche Terre, Ripasso

Antiche Terre, Ripasso

15786
På lager
159,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Lækker og fyldig Italiensk ripasso rødvin. Økologisk dyrket på druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. God til vildt retter, risotto, andebryst, gris og bøf.

 

Økologisk dyrket Italiensk Ripasso, der er blød, mørk og fyldig. Den har smag af modne kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Pæn fylde og masser af ripassopræg med duftnoter af kirsebær, kakao, blommer og tobak. Kort sagt, så har denne vin alt det der skal til, for at lave den perfekte ripassovin.

Ripasso betyder "passere igen", hvilket er essensen i vinene og fremstillingsmetoden. Selve vinen laves ved at bruge en basisvin af deres frugtige Valpolicella rødvin, som ligger klar på tanke, hvorefter kvaset fra deres Amarone vine tilsættes. Hermed tilføres deres basisvin karaktererne fra Amaronen og får fylde, smag og karakter derfra. Mange kalder  - med rette, også ripasso for "Amaronens lillebror". De bedste Ripassoer kan godt måle sig med Amarone vine - men der er også her stor forskel på kvalitet og pris, da Ripasso ikke er en beskyttet titel.

Veneto

Veneto er en region i det nordlige Italien. I Veneto ligger vindistriktet Valpolicella, der er kendt for at producere amarone og ripasso vine. Druerne der hovedsagligt anvendes i området er corvina, corvinone, molinara og rondinella. Vinene fra dette distrikt er generelt frugtige og medium til fyldige og er gode allround vine (anvendelige og passer til forskellig slags mad).

Se også den lidt kraftigere version af denne vin - amarone.

Årgang
2017
Druesort
Corvina Veronese (50%), Corvinone (35%) og Rondinella (15%)
Land
Italien, Veneto, Valpolicella
Alkohol
13,5 %
Mad
Vildtretter, risotto, andebryst, gris og bøf.
Temperatur
16-18 grader
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.