Domaine La Sarabande Orange Swine
Spændende økologisk og biodynamisk Orangevin fra det sydlige Frankrig på marsanne og Roussane druerne. God til lette retter, fjerkræ - også grillet, grillet fisk og skaldyr, pasta, pizza, risotto og som aperitif.
Flot ravfarvet orange- og naturvin fra Domaine La Sarabande i sydfranske Faugéres i Languedoc området. Vinen er både økologisk og "naturvin" - og ufiltreret. Den har en skøn duft af bagte, karamelliserede æbler, orangeblomst, abrikos og har en ren og frisk syre.
Det er en god allround vin, der både kan matche det krydrede køkken, lette retter med lyst kød og fjerkræ, og når selvsamme kød og/eller fisk og skaldyr har været en tur på grillen.
En orangevin er lavet på grønne druer som benyttes til hvidvine, men fremstilles på næsten samme måde som en rødvin - hvor mosten er i kontakt med skallerne i længere tid. Dette giver den karakteristiske "orange" farve, mere kant og dybde til vinen og den bør drikkes ved lidt højere temperatur end en traditionel hvidvin, for at få aromaerne rigtigt frem. Vi anbefaler at drikke den ved 10-12 grader.
Domaine La Sarabande
Parret bag vinen er Paul og Isla Gordon der er bosiddende i det sydfranske Faugéres. Navnet på vinen "PIG" stammer fra deres navne: P for Paul, I for Isla og G for Gordon. Formålet for vinmagerne var, at lave vine der skulle bære præg af området, være ukomplicerede, friske samtidig med at de gerne måtte være sjove! Og det synes vi er lykkes meget godt!
Deres vine er meget frugt prægede med en tydelig mineralitet over sig, som skyldes det høje skiferindhold i jorden og på de skråninger deres marker er placeret på. De prioriterer og værdsætter deres terroir i alt hvad de gør, og dyrker også jorden økologisk, biodynamisk uden tilsætning af gær. Det betyder at der udelukkende anvendes naturligt gær. De filtrerer heller ikke deres vine.
- Årgang
- 2021
- Druesort
- Marsanne (50%) og Roussane (50%)
- Land
- Languedoc, Frankrig
- Alkohol
- 13%
- Mad
- Lette retter, fjerkræ - også grillet, grillet fisk og skaldyr, pasta, pizza, risotto og som aperitif
- Temperatur
- 10-12 grader
- Skruelåg
- Ja