Boulachin Chaput Champagne, Brut nature
På lager
399,00 kr.
Inkl. moms
Levering 1-3 dage
Frisk, tør og frugtig Champagne på chardonnay, pinot noir og meunier druerne. God til skaldyr; østers, jomfruhummer, kammuslinger og muslinger, lette forretter, sushi, carpaccio af laks, asiatiske retter, bløde oste og som aperitif.
Elegant, frisk og kompleks brut nature (=ikke tilsat dosage/sukker) Champagne. Skøn duft af blomster, friske grønne æbler, mineralsk, brød/surdej og tørrede frugter. Trods der ingen dosage er tilsat, er den ikke knas-tør, men stadig frugtig og lækker at drikke. Den er meget ren i udtrykket og et virkelig spændende glas.
Anmeldelser
Médaille d’Or Lyon 2015
Médaille d’Argent Cologne 2015
Médaille Or Gilbert & Gaillard 2014
Boulachin Chaput
Siden 1799 har familien Boulachin lavet Champagne i den sydlige del af Champagne regionen, Côte des Bars. Joseph Boulachin var skaberen og ham der slog sig ned i området, for at starte som vinbonde. Huset får sin første guldmedalje i 1924, med Paul Boulachin bag roret. I 1996 gifter Albert Boulachin, søn af Paul sig med Sylvette Chaput der også kommer fra en vinfamilie, hvorefter Boulachin Chaput navnet bliver en realitet og 2 vinhuset bliver til en. Geoffrey Boulachin er 8. generation, og ham der er vinmageren idag og styrer vinhuset i familiens ånd. Huset råder over 8,5 ha - 66% pinot noir, 22% chardonnay og 12% meunier.
Geoffrey har de sidste mange år haft stor fokus på bæredygtig vinifikation i respekt for naturen. Du kan læse mere om hvilke tiltag de gør her.
- Druesort
- Pinot noir (40%), meunier (40%) og chardonnay (20%)
- Land
- Champagne, Frankrig
- Alkohol
- 12%
- Mad
- Skaldyr; østers, jomfruhummer, kammuslinger og muslinger, lette forretter, sushi, carpaccio af laks, asiatiske retter, bløde oste og som aperitif.
- Temperatur
- 8-10 grader
Ingen anmeldelser