Riesling beerenauslese

Riesling Ried, Beerenauslese

På lager
219,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Koncentreret, sødmefuld og syrerig enkeltmarks beerenauslese hvidvin på riesling druen. God til søde desserter, chokolade og ostebordet.

 

Helt igennem vel-lavet østrigsk beerenauslese hvidvin på riesling druen. Vinen er en enkeltmarksvin = druerne kommer udelukkende fra én enkelt mark. Vinen har en flot gylden farve med en skøn duft af aprikos og honning. Smagen er dejlig sødmefuld og er perfekt afbalanceret med syren fra drue. Dette betyder at vinen aldrig bliver kvabset af sødmen - men derimod skøn og helt igennem lækker at drikke.

De sent høstede druer bliver plukket i midten af november, når druerne har nået et bestemt sukkerindhold. Druerne presses forsigtigt og modnes under temperatur kontrolleret forhold i ståltanke indtil marts måned året efter. Denne periode giver optimale forhold til at udvikle de særlige aromaer inden vinen tappes.

Beerenauslese er en ædelsød vin fremstillet af sent høstede og overmodne druer. Betegnelsen bruges desuden også i Tyskland. Druerne til denne type vin er særligt udvalgt, og man vælger enkelte druer fra klaserne. Beerenauslese er den næsthøjeste klassifikation i Tyskland, kun overgået af Trockenbeerenauslese. Vinen skal i reglen have et potentielt alkoholindhold på omkring 20%, hvilket er ganske svært at opnå både i det kølige Østrig og Tyskland. Der fremstilles ku beerenauslese vine i store vinår (=gode vinår).

Anmeldelser

Falstaff: 94 point

Weingut Müller

Müller familiens ejendom er beliggende i det sydlige Kremstal og ledes af brødrene Stefan og Leopold Müller. Deres arbejdsområder er opdelt så det er Stefan der har ansvaret for vinmarkerne, mens Leopold er vinmageren og den salgsansvarlige. Familiens filosofi er at producere vin i respekt og harmoni med naturen. De enkelte markers potentiale udnyttes fuldt ud til at producere helt perfekt modne druer. De ønsker at gøre så lidt som muligt ved druerne og lader de færdige vine afspejle vinmarkernes fine aromaer. Familien lever af deres vinproduktion, men ser det mere som en stor passion. De mener at grundelementet i en stor vin, starter med en høj kvalitet i vinmarken. Det er ikke uden grund at familien vinder priser hvert år for deres vine, og høster flotte bedømmelser i store og anerkendte vinmagasiner.

weingut-mueller-logo-2017_400px.jpg

Vinområdet Kremstal

Kremstal er et af Østrigs klassiske vindistrikter, der spænder over flere forskellige slags terroir. Kremstal består dels af ret stenede skåninger ned mod Krems, dels af mere flade og løssholdige jorde på begge sider af Donau. Generelt er der tale om livlige og frugtige vine på Grüner Veltliner druen. Jordbunden og klippeskråningerne i området resulterer i tørre, friske og fyldige hvidvine. Generelt laves der i dette område meget elegante og mineralske hvidvine.

Se vores andre skønne østrigske hvidvine her.

Årgang
2017
Druesort
Riesling
Land
Kremstal, Østrig
Alkohol
11 %
Mad
Søde desserter, chokolade og ostebordet
Temperatur
8-10 grader
Skruelåg
Ja
Restsukker gram/liter
116,5
Indeholder
37,5 cl
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.