Den går under navnet pinot grigio i Italien, grauburgunder i Tyskland og malvoisie i Schweiz. Denne syre-fattige drue har duftnoter af grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør.
Kendetegnene for vinene på pinot gris druen er, at de har nogle lidt krydrede og moscus-agtige aromaer, med et tvist af noget eksotisk frugt over sig. Disse bløde og let parfumerede vine, har ofte mere substans og farve, end de fleste andre hvidvine. Det er typisk meget let-drikkelige vine. I Italien er vinene typisk mere tørre, end de øvrige lande og har et mere mineralsk præg over sig
Druen er mest udbredt i Alsace i Frankrig, Italien og i Tyskland. Dog er druen også plantet i Schweiz, Luxembourg, Ungarn, Californien, Oregon, St. Washington, Argentina, Chile, Australien og New Zealand.
Pinot gris og mad
Vine på pinot gris er meget mad-venlige, da de er fyldige og tørre uden at dominere med for meget aroma. Gode til risotto. fiskeretter, lyst kød, salater og skaldyr.