Der dyrkes mindst 6 druesorter i Italien, der er kendt som trebbiano. Den mest kendte i familien er Trebbiano Toscano. Denne sort er en af de mest plantede grønne druer i Italien. Druen er guld/rav farvet og giver typisk lette og sprøde vine.
Denne sort var tidligere en vigtig ingrediens i Chianti og bruges desuden i Frankrig til destillation af Cognac og Armagnac. I Frankrig går den under under navnet Ugni Blanc. Dens største fordel er de ekstremt høje udbytter, som den forener med et vis syreindhold. Som ren sort og DOC-vin har den fundet sit vigtigste udtryk i Trebbiano d’Abruzzo fra Abruzzerne. I Sydfrankrig bruges den til blanding af forskellige jævne vine.
Sorten har stor betydning og dyrkes udover Italien og Frankrig også i Portugal, Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Mexico, Argentina, Brasilien, Uruguay, Sydafrika, Californien og Australien.
Trebbiano og mad
Vinene er typisk tørre, forholdsvis smagsneutrale og nemme at drikke. Drik vinene til forskellige fiskeretter.