Trebbiano druen

Der dyrkes mindst 6 druesorter i Italien, der er kendt som trebbiano. Den mest kendte i familien er Trebbiano Toscano. Denne sort er en af de mest plantede grønne druer i Italien. Druen er guld/rav farvet og giver typisk lette og sprøde vine.

Denne sort var tidligere en vigtig ingrediens i Chianti og bruges desuden i Frankrig til destillation af Cognac og Armagnac. I Frankrig går den under under navnet Ugni Blanc. Dens største fordel er de ekstremt høje udbytter, som den forener med et vis syreindhold. Som ren sort og DOC-vin har den fundet sit vigtigste udtryk i Trebbiano d’Abruzzo fra Abruzzerne. I Sydfrankrig bruges den til blanding af forskellige jævne vine.

Sorten har stor betydning og dyrkes udover Italien og Frankrig også i Portugal, Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Mexico, Argentina, Brasilien, Uruguay, Sydafrika, Californien og Australien.

Trebbiano og mad

Vinene er typisk tørre, forholdsvis smagsneutrale og nemme at drikke. Drik vinene til forskellige fiskeretter.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.