Det kan være svært at finde ud af, hvilken vin der passer til maden. Der er dog nogle ting, der er generelt gældende, hvis du ønsker at der skal være harmoni mellem elementerne på tallerkenen og vinen i glasset. Du kan følge nedenstående vin til mad guide.
Vin til mad guide
- Syre og sødme skal ledsages af tilsvarende syre/sødme i vinen
- Stærk mad skal ledsages af en "læskende vin", hvilket betyder at den skal være tørstslukkende. Hvis der er meget chili dominans i retten, kan det stærke dulmes af noget sødme i vinen
- Rødt kød skal ledsages af en tanninrig (garvesyre) vin
- Fedt kød skal ledsges af en vin med en forholdsvis høj alkoholprocent
- Ost skal ledsages af en vin uden tannin, hvilket dermed til manges forbavselse udelukker rødvin!
- En dessert skal ledsages af en vin, der er mere sød end desserten
3 vigtige ting at huske
Hvis det er for meget at huske, kan du huske på disse tre ting:
- vælg vin fra samme område, som retten kommer fra
- fyldige vine passer til kraftige retter
- lyse vine passer til lyse retter
Vi har skrevet rigtig mange "vin til mad" anbefalinger. Du kan finde de enkelte retter herunder (mobil) eller i venstre side (computer).
Det ret svært at anbefale vine, der passer til det meste. Vi har dog forsigtigt listet nogle få vine op herunder, der er gode mad vine og som er nogle, de fleste vil synes om.