Two Vines Chardonnay

Two Vines Chardonnay

05581221835
På lager
99,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.

 

Frisk, levende og kompleks hvidvin primært på chardonnay druen (89%) fra Staten Washington i det nordvestlige USA. Den har skønne duftnoter af æble, pære og citrus. Den giver en lækker sprød og cremet fornemmelse i ganen, med moden frugt smag og en lang behagelig eftersmag. Det er en meget harmonisk, tør og liflig hvidvin med en god mineralitet og en meget afbalanceret finish.

Druerne bliver plukket ved deres optimale modning for at opnå den bedste balance mellem frugt, syre og sukker. Plukningen foregår om natten for at sikre druerne en kølig temperatur under transport til kælderen og dermed undgå oxydering. Druerne bliver presset direkte ved ankomsten til kælderen, med hele druer (uden forudgående masning), hvorefter mosten udsættes for en kold maceration i 6 timer inden gæringen. Dette gøres for at udvikle både aroma og smag i mosten.

Da kun en lille del af vin mosten er fadlagret, giver det en vin med meget frugtighed, sprødhed og friskhed. Gæringen foregår i ståltanke, hvorefter 8% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 8-9 måneder på træfade. De resterende 92% af vinen bliver modnet på ståltanke. I den sidste del blandes de to vine, hvorefter aftapning foregår efter en ganske let filtrering.

Columbia Crest

Vinen kommer fra Columbia Crests vingård i Washington State som ligger i det nord vestlige USA. Området er yderst velegnet til at producere store hvidvine med friskhed og kompleksitet. Dette skyldes de varme dage og kølige nætter, som er med til at modne druerne langsomt, som i dette tilfælde har resulteret i en utrolig flot hvidvin.

Årgang
2019
Druesort
Chardonnay (89 %), Others (7%), Pinot Gris (1%), Riesling (1%), Sauvignon Blanc (1%), Sémillon (1%)
Land
Staten Washington, USA
Alkohol
13,5 %
Mad
Fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater
Temperatur
10-12 grader
Skruelåg
Ja
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.