BARBERA
Barbera er en stor klassisk druesort fra Italien og har sin hjemstavn i Piemonte i det nordlige Italien. Det er en alsidig og produktiv drue, der giver vine med en dybrød farve, et lavt tannin indhold, relativt lav alkoholstyrke, god frugt smag med et udtalt niveau af naturlig syre - som giver den sit karakteriske præg. Den har noter af frugt, rosin, blomme og mørke kirsebær. Vine på barbera druen er ukomplicerede, nemme at drikke, meget tilgængelige og gode mad-vine.
Barbera og mad
Vine på barbera er gode til italienske retter, herunder pastaretter, lasagne og ravioli. Den er generelt god retter med tomat, buffet - da den er meget allround og fungerer fint til de mildere oste. Hvis vinen er lagret, vil den få lidt tanniner og får dermed et lidt kraftigere karakter udtryk. De mere kraftige og koncentrerede barbera vine passer godt til oksekød, andebryst, gryderetter og faste oste.
Se oversigten over alle druesorter her.