Garnacha - grenache druen

Garnacha | grenache

Denne drue giver vine med forholdsvin høj alkoholprocent, medium tannin indhold og god fylde. Den er kendt for at give fyldige, frugtige, sødmefulde vine med vekslende grader af garvesyre. Hvis andelen af denne drue i vinen er høj, giver det en vin med lav syre, der vil være meget behagelig at drikke. Det er en drue der typisk blandes med andre druesorter.

Garnacha Tinta i Spanien

Spaniens tredje mest dyrkede rødvinsdrue bruges som enkeltdrue til Rosé og til vine, som minder om vin doux naturel. Den blandes ofte med tempranillo druen, hvilket giver fyldige og saftige vine med masser af frugt og bær smag. Tørke og varme bider ikke på den nøjsomme drue, som i blandingsvine bidrager med krop og alkohol.

Prøv vores spanske rødvin på en blanding af garnacha og tempranillo druen.

Grenache i Frankrig

De fleste grenache druer dyrkes i det sydlige Rhône, hvor den ofte blandes med syrah druen. Grenache er ansvarlig for store dele af sydfrankrigs mest frugtige, fyldige rosévine i Tavel, Lirac og Provence

Udover Spanien og Frankrig dyrkes druen også på Korsika, Sardinien og Sicilien.

Garnacha/grenache og mad

Vine på denne drue kan drikkes til mad - men også uden! Prøv den til flæskesteg, lammekølle eller gryderet.Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.