Garnacha | grenache
Denne drue giver vine med forholdsvin høj alkoholprocent, medium tannin indhold og god fylde. Den er kendt for at give fyldige, frugtige, sødmefulde vine med vekslende grader af garvesyre. Hvis andelen af denne drue i vinen er høj, giver det en vin med lav syre, der vil være meget behagelig at drikke. Det er en drue der typisk blandes med andre druesorter.
Garnacha Tinta i Spanien
Spaniens tredje mest dyrkede rødvinsdrue bruges som enkeltdrue til Rosé og til vine, som minder om vin doux naturel. Den blandes ofte med tempranillo druen, hvilket giver fyldige og saftige vine med masser af frugt og bær smag. Tørke og varme bider ikke på den nøjsomme drue, som i blandingsvine bidrager med krop og alkohol.
Prøv vores spanske rødvin på en blanding af garnacha og tempranillo druen.
Grenache i Frankrig
De fleste grenache druer dyrkes i det sydlige Rhône, hvor den ofte blandes med syrah druen. Grenache er ansvarlig for store dele af sydfrankrigs mest frugtige, fyldige rosévine i Tavel, Lirac og Provence
Udover Spanien og Frankrig dyrkes druen også på Korsika, Sardinien og Sicilien.
Garnacha/grenache og mad
Vine på denne drue kan drikkes til mad - men også uden! Prøv den til flæskesteg, lammekølle eller gryderet.