Colle Dei Tigli, Cantine Lenotti

Colle Dei Tigli, Cantine Lenotti

06011821935
På lager
85,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Forfriskende italiensk hvidvin på cortese og garganga druerne. God til fisk, skaldyr, kylling, salater og for sig selv på terrassen. Et sikkert sommerhit!

 

Helt vild lækker og frisk vin, der vil være et sikkert hit på de varme sommer dage! Vinen er perfekt afbalanceret og er tør, frisk og frugtig på samme tid. Meget let-drikkelig. Fine nuancer af fersken, æble og vilde blomster præger vinen - både i duft og smag.

Marken hvor druerne til vinen kommer fra, ligger lige øst for Gardasøen på en skråning 300 meter over havet, der før i tiden var dækket af lindetræer. Skråning på italiensk hedder "Colle" og lindetræ er "tigli" - hvor af navnet "Colle dei Tigli" kommer fra. Umiddelbart efter høsten, bliver druerne skånsomt mast og gennemgår en kort maceration. Herefter presses druerne og mosten gærer i rustfri ståltanke ved en temperatur på 15-16 grader. Efter gæringen, bliver vinen på tanken i yderligere nogle få måneder, hvorefter den aftappes ved lav temperatur.

Selve vingården Lenotti ligger ved Gardasøens bred i udkanten af byen Bardolino. Vingården er omgivet af vinmarker og oliventræer og søen giver området det særlige mikroklima, der er perfekt til vindyrkning. Lenotti huset er meget nytænkende, der benytter moderne vinificerings- og aftapningsfaciliteter.


Årgang
2020
Druesort
Cortese og garganga
Land
Veneto, Italien
Alkohol
12,5%
Mad
Fisk, skaldyr, kylling og salater
Temperatur
8-10 grader
Skruelåg
Ja
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.