Vin til is
Når der skal drikkes vin til is og dessert generelt gælder det, at vinen bør være lidt sødere end desserten. Hvis vinen ikke er sød nok, vil den opleves som tør og bitter sammen med desserten. Der er stor forskel på is, da der findes et utal af forskellige varianter og dermed forskellige smage.
Portvin
Hvis vi tager udgangspunkt i den klassiske vaniljeis, passer det godt med søde fadlagrede vine. Et godt allround vin valg vil her være, at drikke et kølig glas portvin til. Afhængig af hvad du serverer til isen, kan du vælge den type af portvin der passer bedst. Typen Ruby port har en fin bæragtig smag, mens Tawny port er mere nødde og karamelagtig. En LBV port eller en Colheita er begge med årgang, mere krafige og karakterfulde i smagen og vil passe godt til det meste og i særdeleshed, hvis der serveres chokolade eller brownie til isen.
Frugtig, sød og perlende vin
Et andet spændende og mere boblende vin valg, vil være at drikke en italiensk Moscato til desserten. Denne mousserende vin passer rigtig godt til mange slags desserter, herunder is. Her kan man i øvrigt tillade sig at tage et ekstra glas, den den kun indeholder 6,5% alkohol.
Du kan læse lidt generelt om vin til dessert her.