Vin til is

Vin til is

Når der skal drikkes vin til is og dessert generelt gælder det, at vinen bør være lidt sødere end desserten. Hvis vinen ikke er sød nok, vil den opleves som tør og bitter sammen med desserten. Der er stor forskel på is, da der findes et utal af forskellige varianter og dermed forskellige smage.

Portvin

Hvis vi tager udgangspunkt i den klassiske vaniljeis, passer det godt med søde fadlagrede vine. Et godt allround vin valg vil her være, at drikke et kølig glas portvin til. Afhængig af hvad du serverer til isen, kan du vælge den type af portvin der passer bedst. Typen Ruby port har en fin bæragtig smag, mens Tawny port er mere nødde og karamelagtig. En LBV port eller en Colheita er begge med årgang, mere krafige og karakterfulde i smagen og vil passe godt til det meste og i særdeleshed, hvis der serveres chokolade eller brownie til isen.

Frugtig, sød og perlende vin

Et andet spændende og mere boblende vin valg, vil være at drikke en italiensk Moscato til desserten. Denne mousserende vin passer rigtig godt til mange slags desserter, herunder is. Her kan man i øvrigt tillade sig at tage et ekstra glas, den den kun indeholder 6,5% alkohol.

Du kan læse lidt generelt om vin til dessert her.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.