Wienerschnitzel er en en traditionel ret fra Wien i Østrig. Det er et stykke tyndt skåret kalvekød, der er mørnet med en kødhammer og paneret og stegt. Det er en ret, danskerne har taget til sig og er blevet en klassiker på det danske frokostbord.
Til den danske version af en wienerschnitzel serveres kødet med kartofler, der ofte er råstegte og grønne ærter. Hertil kommer den traditionelle topping - også kaldet "drengen", der består af kapers, frisk revet peberrod, ansjoser og citron.
Vin til klassisk wienerschnitzel
Der er masser af vin muligheder til selve wienelschnitzlen, hvorimod tilbehøret giver lidt flere udfordringer. Der er forholdsvis mange smage en vin skal kunne hamle op med. Vinen må gerne være syrerig, tør og frugtig. Prøv en tør riesling - enten østrigsk eller tysk. Foretrækker du rødvin, bør den også være frugtig med god syre. Prøv en italiensk vin på barbera druen.
Vin til wienerschnitzel med flødesauce
Vælger der derimod at servere en flødesauce til retten i stedet for den traditionelle topping, giver det lidt andre muligheder. En hvidvin der vil passe godt hertil, er en tysk grauburgunder (pinot gris). På rødvin siden vil envin på pinot noir pass godt - enten fra Tyskland, Italien eller Californien, der alle vil passe godt.
Læs mere generelt om vin til kalvekød her.