Det kan være en udfordring at matche sild og vin. Silden er en fisk med en grov og rustik smag, som ikke umiddelbart er oplagt at parre med vin. Men det kan lade sig gøre. I forhold til vinvalget, er der forskel på hvilken udgave af sild der skal serveres - om den er marineret, stegt eller røget.
Vin til marineret sild
Marinert sild har serveres typisk sammen med noget tilbehør. Tilbehøret er ofte karrysalat eller den mere klassiske udgave med kapers og rå løg. I begge tilfælde vil det passe godt med en tør, fyldig og syrerig hvidvin med lidt sødme. Her vil en tysk riesling, være det absolut bedste valg. Eller prøv et noget anderledes match med en spansk fino sherry, der vil passe godt til den eddikemarinerede sild
Vin til stegt sild
Stegt sild har en mere kraftig smag, hvilket kræver en fyldig hvidvin med lidt sødme og forholdsvis høj alkoholprocent. Sagt med andre ord, må vinen gerne have noget power. Igen er en hvidvin på riesling druen et godt valg. Dette kan både være en fransk og en tysk variant. En fino sherry vi også passe til denne ret.
Vin til røget sild
Røget sild kræver en vin med mere sødme, da vinen nemt kan komme til at smage metallisk sammen med den røgede smag. Her vil det passe godt med en afbalanceret vin på pinot gris druen med masser af saftighed - enten en tysk eller fransk udgave.
Er du vild med fisk? Se vores generellt vin anbefalinger under vin til fisk og skaldyr her.