Til langt de fleste supper vil hvidvin være den bedste ledsager. Hvilken hvidvin der vil passe bedst, er afhængigt af hvilken suppe det er - eller hvad hovedingrediensen er.
Hvilke vine til suppe?
Gode allround hvidvine til suppe, er vine på druerne riesling med god syre - enten østrigsk, fransk eller tysk, oversøisk frugtig chardonnay - australsk, californisk eller chilensk eller prøv en vin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand. Der findes et hav af forskellige suppe typer, hvilket smagsmæssigt kræver forskellige vine. Vi vil gerne hjælpe dig til at træffe et godt valg og har udvalgt nogle populære supper, som vi anbefaler vine til. Du kan til venstre her på siden se supperne. Læs med under hver ret, hvor vi anbefaler vine der passer lige præcis dertil.
Hvor kold skal vinen være?
Husk at servere hvidvinen ved en temperatur på ca. 10 grader. En iskold vin giver en mærkelig fornemmelse til en brandvarm suppe.