Chokolade er altid temmelig sødt - uanset om det er i en kage, i en dessert eller bare for sig selv. Sødt chokolade skal ledsages af søde vine. De mørke ristede aromaer og det bitre i chokolade og kakao egner sig bedst til de røde vine.
Vin til plain chokoladekage
Et oplagt vin valg til chokoladekage er, at drikke portvin eller en riesling auslese. Portvinen er sød og fyldig, mens Auslesen er i fin balance mellem sødme og syre.
Vin til chololadekage med bær, frugt og- eller vaniljeis
Serveres der bær og- eller frugt til chokoladekagen, vil en frugtig Ruby port passe bedst. Serveres der nødder eller vaniljeis til chokoladekagen, vil en Colheita eller Tawny port passe godt.
Uanset om der serveres bær, frugt eller nødder til, vil det i alle tilfælde passer perfekt med en sød tysk riesling auslese til, som en god "all round" chokolade vin.
NB
Husk altid at servere din portvin kølig. Du kan læse mere generelt om vin til dessert her.