Denne milde, lette og elegante delikatesse, serveres typisk sammen med blinis, rødløg, creme fraiche, salt og citron. Stenbiderrognen er i sig selv meget mild i smagen, så for at få lidt smag frem skal den hjælpes lidt på vej. Til stenbiderrogn, skal der drikkes hvidvin.
Hvidvin til stenbiderrogn
Vinen der vil passe dertil, bør ikke være for fed i smagen og må gerne have en vis syre for at rense munden efter den syrnede og lidt fede creme fraiche. Den oplagte vin ledsager er en østrigsk grüner veltliner eller en fransk chablis på chardonnay druen. En chilensk chardonnay eller en fransk riesling fra Tyskland vil også begge passe rigtiggodt hertil.
Stenbiderrogn og bobler
Hvis du elsker bobler - er det nu du har chancen! Champagne - en brut variant, harmonerer perfekt til stenbiderrogn med sine bobler, friskhed og rensende syre. Bobler findes også i mere prisvenlige udgaver, der dog ikke kan kalde sig Champagne - men som bestemt også vil passe rigtig godt til retten. Prøv en spansk cava eller en italiensk prosecco.
Vild med "Seafood"? Se hvilke vine der generelt passer til fisk og skaldyr.