Riesling druen har hjemstavn i Tyskland, hvor den er aller mest kendt fra sammen med Alsace i Frankrig. De fleste vinkendere vil uden tvivl mene, at det er den allerfineste grønne drue, da den giver fine og meget særprægede vine. Vinene kan leve længe og er en af de få hvidvine, der har lagringspotentiale. Vinene har en egenskab i at viderebringe vinmarkens særpræg og samtidig beholde sin helt unikke stil.
Kendetegnene for druen er en kraftig, skarp aroma, der kan beskrives som skiftevis blomster, stål, honning og div. mineraler fra de enkelte marker. Det er en frostbestandig drue, der giver et højt udbytte - uden at kvaliteten forringes.
Vinene på riesling kan både være tørre og søde. Uanset vil de have en skøn syrlig tone.
Typiske noter man kan finde i riesling vine er æble, friskskårne blomster, lime, citron, honning - og petroleum hvis den har lidt alder på bagen.
Udover Tyskland og Frankrig, dyrkes druen - omend i mindre målestok, også i Luxembourg, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Schweiz, Spanien, Slovenien, Kroatien, Australien, New Zealand, St. Washington, Canada, St. New York og Michigan.
Riesling og mad
Vine på riesling vine er gode madvine. De egner sig til fisk og skaldyr, herunder sushi. Gode til lette kødretter - fjerkræ som kylling og kalkun, gris, asiatisk mad, herunder wok-mad og ost.