Carpaccio er tynde skiver af råt kød - typisk kalveinderlår, men kan også være oksekød. Det serveres på en en tallerken i papir tynde skiver, dryppet med olivenolie og citronsaft og garneret med parmesan i tynde flager. Retten spises ofte som forret eller som appetikvækker.
Denne lette og delikate ret, bør ledsages af en tilsvarende let vin. Der er flere vin muligheder, hvilket både kan være en hvid, rød, rosè eller mousserende vin.
Vine der passer til carpaccio
Hvidvine der vil passe godt til denne ret er vine på riesling druen - enten fransk eller tysk eller en tysk grauburgunder (pinot gris). Eller prøv en italiensk mousserende prosecco.
Rosévin vil også fungere godt til retten. Prøv en østrigsk rosé på zweigelt druen eller en spansk på garnacha druen.
Rødvine der vil passe til retten, bør være en let og frugtig med passende syre. Her vil en fransk Beaujolais være god, en tysk, italiensk eller New Zealandsk vin på pinot noir druen. Eller prøv en italiensk barbera.
Læs mere generelt om vin til kalv eller vin til oksekød her.