Bøf med bearnaise sauce har nærmest opnået status som en ægte klassiker. Selve bøffen kan komme i forskellige afskygninger og variationer alt efter udskæringen af kødet. Fedtindholdet på kødet vil dermed være forskelligt, da der er stor forskel på en okse mørbradbøf og en bøf med fedtkant eller fedtmarmorering. Jo mere fedt der er på kødet, jo højere alkoholproecent skal vinen have. Derudover er der forskel på hvordan bearnaise saucen er lavet - om den er hjemmelavet eller på brev/færdigkøbt.
Når saucen er hjemmelavet
En hjemmelavet bearnaise sauce er lavet på smør, æggeblomme og eddike. Vinen der passer hertil er en vin med en god sursød balance. De oplagte kødvine - som vine på cabernet sauvignon druen, er hermed dømt ude! Prøv i stedet en chilensk carmenera, shiraz fra St. Washington eller Australien, tysk spätburgunder (pinot noir), en italiensk Barolo eller Barbera eller hvis bøffen skal en tur på grillen, vil en østrigsk vin på zweigelt druen være i helt top.
Når saucen er færdiglavet
Er saucen derimod fra brev eller købt færdiglavet, vil det passe bedre med en oversøisk rødvin på pinot noir druen. Prøv her en californisk pinot noir.
Du kan læse mere generelt om vin til oksekød eller vin til kalvekød her.