Vin til bruschetta

Bruschetta

Bruschetta er en klassisk italiensk antipasto, der er det italienske ord for forret og betyder "før maden". Den spises enten som appetiktvækker, forret eller som en snack. Den kan laves på mange forskellige måder - alt efter hvor i Italien du befinder dig! Hver egn har sit bud på en variant. Uanset hvilken variant der laves - smager det himmelsk!

Trods de mange måder at lave bruschetta på, er fælles ingredienserne solmodne tomater, hvidløg, god olivenolie og daggammelt brød der ristes. I forhold til vinvalget, er det de dominerende smage fra tomat og hvidløg der skal tages hensyn til, og som vinen skal harmonere med. Vine der passer til denne lækre og lidt simple ret, kan både være hvide og røde.

Hvidvin til bruschetta

Hvidvine der vil harmonere med bruschetta må gerne være frugtige og syrerige. Vine på pinot gris - enten italiensk eller tysk - kaldet grauburgunder i Tyskland, vil være rigtig gode valg. Eller prøv en østrigsk riesling eller fransk gewurztraminer. En hvidvin på sauvignon blanc vil også passe rigtig godt til retten - enten fra Østrig eller New Zealand.

Rødvin til bruschetta

Rødvine der vil passe til retten er alle fra bruschettaens hjemland - Italien. Prøv en rødvin på montepulcianoprimitivo eller sangiovese druen - fra enten Toscana eller Rubicone.

Er du vild med italiensk mad? Se også hvilke vine der passer til pizzarisotto og lasagne.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.