Chardonnay druen

CHARDONNAY

Denne drue har sit hjemland i Bourgogne i Frankrig, og er hvidvinens dronning. Den giver vine, der er meget forskellige, alt efter hvor i verden den er plantet. Den har ikke så meget smag i sig selv, men er tilpasningsdygtig og let at forme.

I Europa vil druen dufte og smage af honning, nødder og vanilje - og nogengange af smør og flødekarameller. Den har her lidt syre. De oversøiske er mere syrefattige og har mere noter af banan, ananas og fersken.

Næsten alle vinproducerende lande har eller har forsøgt sig med chardonnay druen. Udover Frankrig, er den plantet i Spanien, Portugal, Tysklad, Italien, England, Schweiz, Østrig, Rumænien og resten af østeuropa, Grækenland, Australien, New Zealand, Israel, Libanon, Californien, Washington og Oregon.

Chardonnay og mad

Vine på chardonnay druen passer godt til fisk og skaldyr og neutrale retter. Er den fadlagret, vil den passe til hummer, kammuslinger, kylling, foie gras, kalv og de fleste oste.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.