For at kunne anbefale det gode vinmatch til pizza, er det afgørende at vide hvilken slags fyld der er valgt. Rent smagsmæsigt er der stor forskel på om fyldet er parmaskinke, oksekød, ananas, tun, muslinger eller gorgenzola.
Hvidvin til pizza
Hvis vi tager udgangspunt i at det er en helt plain pizza margherita med tomatsauce og mozarellaost, er tomaten den ingrediens der har den mest dominerende smag. Det er derfor tomat smagen, at vinen skal fungere sammen med. Tomat har både syre og en vis sødme i smagen, hvilket også bør gælde for vinen. Et godt vinvalg vil være en ikke for tør hvidvin på chardonnay druen. En oversøisk chardonnay fra enten Californien eller Chile vil begge fungere godt. Et andet godt hvidvins match er en tysk grauburgunder (pinot gris), fransk pinot gris eller gewurztraminer. Eller prøv en fransk orange vin.
Rødvin til pizza
Hvis du foretrækker at drikke rødvin til din pizza, vil en italiensk vin på primitivo druen eller en californisk zinfandel, begge fungere godt.