Parmaskinke er lufttørret og saltet - og sjældent røget. Vine der vil passe dertil, skal derfor kunne harmonere med den meget saltede smag. Hermed er tørre, garvesyredominerede rødvine udelukket, da de vil komme til at smage metallisk i forhold til retten. Vine der fungerer med skinken, skal have noget friskhed over sig med lidt frugtsødme. Der er mange, der serverer parmaskinke sammen med melon, da den salte skinke passer godt med den søde melon. Det er vel nærmest blevet en klassiker!
Hvidvin, rosévin eller rødvin til parmaskinke?
Der er forskellige vinmuligheder til parmaskinke. Faktisk kan der findes både hvidvine, rosévine og rødvine der vil passe til retten. Hvidvine og rosévine er dog det sikreste valg. Der er forskel på om skinken er en italiensk parmaskinke eller en spansk serrano-skinke. Den italienske version er lidt mildere og knap så saltet som den spanske.
Til den italienske parmaskinke, vil det passe godt med en saftig og frugtig hvidvin der ikke er for kraftig. Prøv en tysk grauburgunder (pinot gris), en østrigsk grüner veltliner eller en østrigsk rosévin på zweigelt druen.
Til den spanske serrano-skinke, må vinen godt være lidt kraftigere. Prøv en spansk rosévin, en spansk hvidvin eller en tysk riesling - eller spring ud i noget helt andet og prøv en fino sherry.
Rødvine der matcher
Hvis du foretrækker at drikke rødvin, bør den være let og frugtfuld. Her vil en fransk Beaujolais eller en fransk rødvin på en blanding af gamay og pinot noir druerne begge passe godt.