Dyrekølle har som vildt kød generelt, en tydelig aroma af skovbund og en animalsk og sødlig tone. De vine der passer til dyrekølle, må gerne have lidt alder, fylde og gerne en anelse sødme over sig. De helt tørre vine er hermed udelukket! Vi befinder os i de røde vines univers.
Rødvin til dyrkølle
Rødvinene der passer godt til dyrekølle, er vine der kan hamle op med de kraftige og animalske toner. Her vil denne australske rødvin på shiraz druen, en cabernet sauvignon eller Shiraz fra St.Washington vil passe godt, da de alle har tilpas fylde og noget krydret frugtighed over sig.
Eller prøv en fransk bourgogne på pinot noir eller en Chateauneuf du Pape eller en italiensk nebbiolo - enten fra kommunen Lange eller fra Barolo. Hvis der serveres sødligt tilbehør til kødet, vil det passe godt med en østrigsk rødvin, en spansk cuvée eller en italiensk amarone.
Læs også mere generelt om vin til vildt her.