Wok mad består typisk af et hav af forskellige grøntsager, kød i strimler og krydderier, herunder soya sauce. Nogle vælger sur/sød sauce som tilbehør. Det er en ret der kan laves i flere udgaver, både med hensyn til valg af grøntsager, kød-type, krydderier samt hvor stærk den skal være. Det er uanset varianten, en ret med mange forskellige smage, som vinen skal kunne harmonere med.
Wok - den milde udgave
I den milde udgave er udgangspunktet lynstegte grøntsager, kød, soyasauce og noget sødme. Her vil det passe rigtig godt med med en hvidvin med lidt sødme. Prøv en riesling fra St. Washington - eller østrigsk eller tysk riesling, østrigsk grüner veltliner, en californisk viognier eller en semi seco spansk cava.
En frugtig let perlende rosé vil også pase godt.
Wok - i den lidt stærke udgave
I den lidt stærkere version, er der tilsat lidt mere af de stærke krydderier som f.eks. chili. Her kræver det en mere læskende og sødmefuld vin. Prøv men enten en tysk sødmefuld spätlese på riesling druen eller en fransk gewurztraminer, der har den fornødne sødme og aromatiske profil.
Vild med asiatisk mad? Du kan læse om vin til indisk mad og vin til thaimad her.