Den bedste vin ledsager til lammekølle er rødvin. Hvis vi tager udgangspunkt i at lammekøllen er traditionelt tilberedt med rosmarin og hvidløg, tilfører det en krydret smag til retten. For at matche dette, kræver det en vin med en tilsvarende krydret smag, idet en krydret ret altid kræver en krydret vin. Hvis der er tilsat mynte til retten - evt. i form af myntegelé der tilfører sødme til retten, må vinen gerne have en anelse sødme for at give harmoni.
Rødvin til lammekølle
Vine der passer til den traditionelt tilberedte lammekølle er en fransk rødvin fra Rhöne, en italiensk nebbiolo - enten fra komunen Lange eller Barolo eller en spansk vin på enten garnacha eller tempranillo druen - eller en cuvée.
Hvidvin til lammekølle
Foretrækker du eller dine gæster at drikke hvidvin til retten, vil det bedste valg være en fransk riesling med masser af friskhed og frugtsmag.
Du kan læse mere generelt om vin til lam her.