Vin til gris

Vin til gris

Til de fleste retter med gris - svinekød, passer det godt med en vin, der ikke er for kraftig. Det kan både være en hvid- eller en rødvin, alt efter tilbehøret der serveres til kødet. En rødvin der er en god ledsager til svinekød, er en italiensk rødvin på sangiovese druen - enten fra Toscana eller Robicone områdetmerlot fra St. Washington, en fransk pinot noir eller en tysk rødvin på spätburgunder druen. Eller prøv en oversøisk rødvin på pinot noir druen. Her er et godt bud en californisk pinot noir. En hvidvin der passer rigtig godt til svinekød generelt, er en østrigsk hvidvin på enten riesling eller grüner veltliner druen eller en tysk eller fransk på riesling druen.

Du kan også vælge mellemvejen og drikke rosévin. Prøv en østrigsk rosévin, der er fuld af friskhed og bærsmag.

Skal kødet på grillen?

Udover at tilbehøret kan ændre hvilken vin der passer til kødet, kan selve tilberedningen af kødet også drille lidt mht. vinvalget. Hvis kødet er barbecuemarineret og skal en tur på grillen, vil det kræve en kraftigere vin, der kan hamle op med den smagfulde marinade. Her vil en californisk rødvin på zinfandel druen eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien passe perfekt.Eller prøv denne cabernet sauvignon fra St. Washington.

Der er også hvidvine, der kan stå op mod den kraftige barbecue smag. Dette er de oversøiske hvidvine på chardonnay druen - prøv med en californisk eller Australsk. Et lidt mere modigt og spændende valg, er en fransk, krydret og aromatisk hvidvin på gewurztraminer druen.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.