Sushi er rå fisk med et væld af mange forskellige smagsnuancer - både fra fyldet i makirullerne til tilbehøret. Der er rå fisk, ris, grøntsager, soya, wasabi og der bruges riseddike, salt og sukker. Derudover serveres der syltet ingefær til at rense munden med. Tilsammen giver alt dette mange smagsindtryk og kan være lidt af en udfordring for en vin at skulle hamle op med.
Hvilken hvidvin til sushi?
Det bedste vin match er en hvidvin. Vinen må gerne være forholdsvis neutral med en fin balance mellem syre og sødme. Prøv en østrigsk, fransk, tysk eller amerikansk riesling eller en sprød og frisk østrigsk grüner veltliner - hvor vi også har en tilsvarende i en 1 liters flaske. Eller spring ud i en aromatisk og spændende californisk viognier. Et andet godt match kan være en fransk chardonnay, for dig der foretrækker en lidt mere tør og mineralsk vin.
Tør du prøve noget andet?
Et helt andet forslag - til dig der tør, er at drikke spansk sherry til sushi. Fino sherry har en saltet og skøn citrussmag og vil passe rigtig godt til sushi, herunder især ris, riseddike og ingefær smagen. Eller prøv med en tysk let perlende rosévin.
Skal sushi´en løftes til helt nye højder - kan du vælge at drikke Champagne til.