Der findes rigtig mange forskellige slags fisk og ligeså mange måder at tilberede dem på. Derudover serveres der forskelligt tilbehør til fisken. Hvilken fisk der er tale om, hvordan den tilberedes samt hvilket tilbehør der serveres til, har altsammen indflydelse på hvad der passer sammen.
Hvidvin eller rødvin til fisk?
Umiddelbart er hvidvin den oplagte ledsager til fisk og gerne en med syre. Jo mere fed fisken er, jo mere mere syre i vinen. Der er nogle typer af fisk, der godt kan passe med en rødvin. I disse tilfælde bør rødvinen være med begrænset garvesyre og fadpræg og i stedet være let og frugtig.
Allround hvidvin til fisk
Som nævnt, er der mange vin muligheder når det kommer til hvilken vin til fisk, da man skal se på hvilken slags fisk det er, tilberedningen og hvad der serveres til af tilbehør. Helt generelt har, vi flere hvidvine der er gode som allround vin til fisk.
Prøv en østrigsk vin på grüner veltliner druen. Her har vi flere muligheder: en meget frisk version, lignende friske version men hvor du får 1 hel liter eller en lidt mere fyldig variant. Eller prøv med denne østrigske cuvée på 3 druer. En vin på pinot gris druen - tysk, italiensk, fransk, på riesling druen - østrigsk, tysk eller fransk eller prøv med en spansk hvidvin eller hvid Bourgogne på chardonnay druen - hvor en chardonnay fra St. Washington også vil være et godt bud.
Allround rødvin til fisk
En god allround rødvin til fisk, må gerne være let og frugtig. Prøv en fransk Beaujolais eller italiensk rødvin - enten barbera eller sangiovese.